شیره خرما

شیره خرما

شیره خرما یک ماده غذایی مفید و مقوی و دارای ارزش غذایی بالایی است. سرشار از کربوهیدرات می‌باشد و به‌راحتی قابل هضم و جذب است . شیره خرما یک فرآورده طبیعی از خرماست و تمامی خواص خرما را دارد. دارای قند طبیعی (گلوکز و فروگتوز) است. فروکتوز قندی است که برای جذب نیاز به انسولین ندارد و مقدار کم آن برای بیماران دیابتی مفید است. محصول تولید شده در خط تولید شیره خرما، حاوی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های نظیر B1، B2، B3، B5 که تمامی این ویتامین‌ها برای تعادل اعصاب و رفع خستگی مفید است و همینطور دارای کاروتنوئید و A1 برای درمان شب کوری و ویتامین C می‌باشد. بطور کلی شیره خرما می‌تواند به عنوان مولتی ویتامین استفاده گردد.

مراحل تولید شیره خرما در این مجموعه عبارت‌اند از

مرحله شستشو، ضد عفونی و هسته گیری خرما: خرمای برداشت شده از نخلستان دارای مواد زاید و گرد و خاک و آلودگی است. خرما به طور کامل شسته می‌شود و هسته آن به دلیل داشتن ترکیبات متفاوت از گوشت خرما در این مرحله حذف شده و به قطعات کوچک خرد می‌گردد.
مرحله عصاره گیری: قطعات برش شده خرما به مخزن ویژه‌ای منتقل شده و به نسبت 1.5 برابر وزن آن آب با دمای 90 درجه سانتیگراد افزوده و به‌مدت یک و نیم ساعت زمان داده می‌‎شود. این عمل باعث می‌شود تا قند و مواد معدنی موجود در خرما به آب منتقل شود. سپس آب حاوی عصاره خرما و تفاله از هم جدا می‌شوند.
تصفیه شیره خرما: عصاره بدست آمده از مرحله قبل دارای مزه گس و رنگ کدر است. عمل تصفیه شیره خرما موجب شفاف شدن رنگ شیره و خوش طعم تر شدن طعم آن می‌گردد. البته چون در این مرحله شیره خرما رقیق می‌باشد (دارای غلظت 15-20 درصد) نیاز به تعلیظ دارد.
تغلیظ شیره خرما: در این خط تولید، شیره خرما را تا غلظت 75 درصد، در شرایط خلاء و با دمای پایین تغلیظ می‌کنند. این امر، موجب حفظ کیفیت و طعم و حفظ مواد قندی مخصوصا فروکتوز در شیره خرما می‌گردد.
مرحله پاستوریزاسیون: عمل پاستوریزاسیون برای بالا بردن زمان ماندگاری و جلوگیری از فساد محصول انجام می‌گیرد و به‌صورت پیوسته می‌باشد. سپس شیره پاستوریزه به بطری‌های بسته‌بندی منتقل می‌شود.